Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Ζάεφ: Κάποιοι υποκινούν βίαιες ενέργειες στην πΓΔΜ. Οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο υπόδειγμα δημοκρατικών θεσμών

Κάποιοι υποκινούν βίαιες ενέργειες στην πΓΔΜ.
Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, που θα καθορίσει εάν η χώρα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.


Ο Ζάεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο «BuzzFeed News», κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της Συνόδου, δήλωσε ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «να βοηθήσει τη χώρα μας να διεξαγάγει ένα επιτυχές δημοψήφισμα, τους πολίτες μας να έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να αποφασίσουν για το μέλλον προς το οποίο θα κινηθούμε». Είπε, επίσης, ότι θα ήθελε να υποδεχθεί τον Ντ. Τραμπ στην πΓΔΜ για την προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μεγάλο υπόδειγμα δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Αυτό είναι το σημαντικό» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. «Είναι τεράστιο και καλό παράδειγμα για εμάς» είπε.
 elzoni.gr
 17/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin