Σάββατο, Ιουνίου 16, 2018

Υπάρχει ενδιαφέρον από ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό

Υπάρχει ενδιαφέρον από ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό
Το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την έκθεση του ΓΓ για τις καλές του υπηρεσίες, ανεπίσημο αντίγραφο της οποίας έχει δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Αφού ανέφερε πως μιλούμε για προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως «αυτό που συγκρατούμε, ανάμεσα σε άλλα σημεία, και το οποίο μπορεί να τύχουν σχολιασμού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΓΓ για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, και ο ίδιος ο ΓΓ αναφέρει στην έκθεσή του ότι προτίθεται να διορίσει κάποιον ειδικό απεσταλμένο, ενώ ακριβώς επαληθεύεται η έκκληση που έκανε την οποία είχε κάνει από την αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον κ. Γκουτέρες, δηλαδή να έχουμε επανέναρξη διαπραγμάτευσης από εκεί από όπου είχαμε μείνει στο Κραν Μοντανά, με δεδομένο το πλαίσιο του ΓΓ, και βεβαίως να υπάρξει αυτή τη στιγμή η κατάλληλη προετοιμασία».

Ο κ. Προδρόμου είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν έθετε προϋποθέσεις όπως κάποιοι είχαν σχολιάσει, εννοούσε ακριβώς αυτό που προτείνει τώρα ο ΓΓ, δηλαδή κάποιος σύμβουλός του να ανιχνεύσει το πεδίο, να διαπιστώσει ότι υπάρχει πράγματι ετοιμότητα».

"Ελπίζουμε και η τουρκική πλευρά να επιδείξει ετοιμότητα, γιατί, ως γνωστό μέχρι στιγμής δεν υπήρχε η θετική ανταπόκριση της 'Αγκυρας για το διορισμό κάποιου συμβούλου του ΓΓ. Εν πάση περιπτώσει, η δική μας πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο ΓΓ αναφέρεται στις τοποθετήσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/Κ ηγέτη και προφανώς διαπιστώνει ότι αξίζει να γίνει η προσπάθεια για να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση.

«Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και επίσης για τη δική μας πλευράς είναι ικανοποιητικό γιατί γίνεται αναφορά στο πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο πέρα από ημερομηνίες, συζητήσεις, είναι σαφέστατο ότι περιλαμβάνει τις έξι παραμέτρους, μεταξύ των οποίων οι δύο που για μας είναι εκ των ων ουκ άνευ, δηλαδή κατάργηση των εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και η αποχώρηση του κατοχικού στρατού», κατέληξε.
  riknews.com.cy/ΚΥΠΕ
 16/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin