Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Η πρόσβαση στην εξουσία αποτελεί το έτος μηδέν : Το υπόβαθρο της βάρβαρης ιδεολογίας

ETOS MHDEN
Το υπόβαθρο της βάρβαρης ιδεολογίας του Πρωθυπουργού αλλά και του ΥπΕξ, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει νόημα ως έθνος αλλά ούτε ως ιστορία.
Με τέτοια άτομα η ιστορία έχει πεθάνει προ πολλού και θεωρούν ότι η πρόσβαση τους στην εξουσία αποτελεί το έτος μηδέν.

Ακολουθούν την ιδέα ότι το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το παρόν και καθόλου από το παρελθόν. Έτσι προσπαθούν να σβήσουν κάθε ίχνος μνήμης που θα μπορούσε να τους ενοχλήσει και αυτό μπορεί να είναι η ελληνική Μακεδονία, η Βόρεια Ήπειρος, η Κύπρος κλπ. Ουσιαστικά το υπόβαθρο τους είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού και είναι φυσιολογικό αφού αποτελεί μια διαχρονική έννοια διότι έχει ενσωματώσει την έννοια του Χρόνου.

Η βάρβαρη ιδεολογία είναι χρονοκτόνα και αν χρειαστεί είναι και γενοκτόνα. Αυτή η έννοια σημαίνει ότι είναι του συστήματος. Θέλουν να σβήσουν την ιστορία για να καθιερώσουν μια πολιτική γεωγραφία όπου έχει εξαφανισθεί οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν. Είναι μόνο η αντίσταση μας που μας επιτρέπει να μιλούμε ακόμα για αυτές τις έννοιες.

 Και αν μπορούσαν θα θεμελίωναν μια ιδεολογική προσέγγιση του παρόντος έτσι ώστε να μην υπάρχει πια καμία ένσταση από τον ελληνικό λαό. Όμως δεν υπολόγισαν σωστά ούτε την αντίσταση των Ελλήνων και τη Συμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την άλλη προσέγγιση του βλέμματος.
 [lygeros.org -OPUS]
--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin