Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

Αντίδραση του Λονδίνου σε δηλώσεις Μπαρνιέ για Β. Ιρλανδία

Β. Ιρλανδία
Την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη λειτουργικότητα της πρότασης του Λονδίνου για μία λύση έσχατης καταφυγής, τη λεγόμενη «δικλείδα ασφαλείας» ή λύση "παντός καιρού" (backstop), σε περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία για τη μελλοντική διμερή τελωνειακή σχέση.


  • Το Λονδίνο πρότεινε σε μια τέτοια περίπτωση να συνεχίσουν να ισχύουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι κανόνες της τελωνειακής ένωσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι να προκύψει συμφωνία.


Με τον τρόπο αυτό το Λονδίνο θέλει να αποφύγει την ανάγκη επιστροφής σε σκληρά σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Η μέχρι τώρα συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε συνέχιση ισχύος των τελωνειακών κανόνων μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία, κάτι όμως που ερμηνεύεται από πολλούς Βρετανούς ως δυνητική ντε φάκτο απόσχιση της Β. Ιρλανδίας από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.
  riknews.com.cy/ΚΥΠΕ
 8/6/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin