Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

ΟΗΕ: Τμήματα των πυραύλων που εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον της Σ. Αραβίας προέρχονταν από το Ιράν

 Τμήματα των πυραύλων που εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον της Σ. Αραβίας προέρχονταν από το Ιράν
Τα συντρίμμια από πέντε βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον της Σαουδικής Αραβίας μετά τον Ιούλιο του 2017 «μοιράζονται σημαντικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με έναν γνωστό τύπο πυραύλου» που κατασκευάζει το Ιράν και ορισμένα τμήματά τους κατασκευάστηκαν στο Ιράν, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σε εμπιστευτική έκθεσή του προς τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Όμως τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν πότε ακριβώς πύραυλοι, τμήματα πυραύλων ή τεχνολογία μεταφέρθηκαν από το Ιράν στην Υεμένη και κατά συνέπεια αν παραβιάστηκαν οι περιορισμοί που επιβάλλει ο ΟΗΕ, πρόσθεσε ο Γκουτέρες σε αυτό το υπόμνημα που υποβάλλει σε διετή βάση και αφορά την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η έκθεση, με ημερομηνία 12η Ιουνίου, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters την Πέμπτη, καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου το Ιράν να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες πως παραβίασε αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ για την Υεμένη και για το ίδιο, προμηθεύοντας με οπλισμό τους Χούθι. Τον Φεβρουάριο η Ρωσία άσκησε βέτο σε μια δυτική προσπάθεια το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταγγείλει την Τεχεράνη για το ζήτημα αυτό.
  zougla.gr
 15/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin