Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Υπέρ των απελάσεων η πλειοψηφία των Γερμανών

Υπέρ των απελάσεων η πλειοψηφία των Γερμανών
Απελάσεις προσφύγων, των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε επιθυμεί το 86% των Γερμανών στο Βαρόμετρο του ARD, ενώ το 62% τάσσεται κατά της εισόδου στη χώρα μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ με αφορμή το μεταναστευτικό. Ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός θέτει μάλιστα διορία στην Άγκελα Μέρκελ μέχρι τη Δευτέρα να αποφασίσει αν αποδέχεται την απόφασή του να απαγορεύσει την είσοδο στη Γερμανία προσφύγων που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Από πλευρά της ωστόσο η καγκελάριος προκρίνει μια ευρωπαϊκή λύση στην οποία θα προσπαθήσει να καταλήξει μέσα στις επόμενες 14 μέρες. Ο Χορστ Ζέεχοφερ ωστόσο εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης έστω και χωρίς την συγκατάθεση της καγκελαρίου. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης η ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών ζήτησε τη διαμεσολάβηση του προέδρου της ομοσπονδιακής βουλή Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.
 naftemporiki.gr
 15/6/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin