Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

Διπλή προειδοποίηση από S&P και Fitch στην Τουρκία

Διπλή προειδοποίηση από S&P και Fitch στην Τουρκία
Για δραστική επιδείνωση των δημοσιονομικών της Τουρκίας προειδοποιεί σήμερα εκ νέου ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης S&P, ο οποίος έχει προκαλέσει επανειλημμένα την οργή του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με τα καμπανάκια του για την υπερθέρμανση της τουρκικής οικονομίας και τον κατήφορο της λίρας. Προηγήθηκε καμπανάκι του Fitch νωρίς το πρωί.

Ο S&P βαθμολογεί ήδη το αξιόχρεο της γειτονικής χώρας χαμηλότερα από ό,τι οι Moody's και Fitch, στο BB-, αλλά ο Φρανκ Τζιλ, εκ των κορυφαίων αναλυτών του οίκου, προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να έρθει και νέα υποβάθμιση. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ερωτηθείς εάν ο S&P θα επενεξετάσει τις προοπτικές (outlook), που σήμερα τις χαρακτηρίζει «σταθερές», ο αναλυτής απαντά «πιθανότατα», εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα και τα ομόλογα της χώρας.

Όπως εξηγεί η ανησυχία είναι ότι «η κατάσταση στο ισοζύγιο πληρωμών θα επιδεινωθεί δραστικά και θα αρχίσει να πλήττει την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εικόνα πολύ γρήγορα». Πολλά θα εξαρτηθούν, όπως επισημαίνει, από το τι ακριβώς θα κάνει η κεντρική τράπεζα- «αν τελικά κάνει κάτι».
 naftemporiki.gr
 22/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin