Τετάρτη, Μαΐου 30, 2018

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το καλύτερο για την Ιταλία θα ήταν να παραμείνει στην ευρωζώνη

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το καλύτερο για την Ιταλία θα ήταν να παραμείνει στην ευρωζώνη
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο για την Ιταλία και τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους χωρίς να υπάρξουν μείζονες μεταβολές στην οικονομική και νομισματική ένωση, δήλωσε ανώτερο στέλεχός του την Τρίτη, καθώς η πολιτική κρίση και η αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ζητήματα κλειδιά ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) αυτή την εβδομάδα.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος τόνισε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπει μέχρι τώρα συστημικές επιπτώσεις στις ιταλικές και στις διεθνείς αγορές που να προκαλούν την ανησυχία της Ουάσινγκτον.

«Θα ήταν καλύτερα εάν έλυναν τα ζητήματα μέσα στην ευρωζώνη χωρίς να υπάρξουν μείζονες αλλαγές, ασφαλώς οι Ιταλοί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό», είπε ο αξιωματούχος.
  zougla.gr
 30/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin