Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Λ. Οίκος: Η απάντηση της Πιονγιάνγκ στον Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Λ. Οίκος
Η αντίδραση της Πιονγιάνγκ στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κι οδήγησε τον Λευκό Οίκο στη ματαίωση της συνόδου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσε Σον Χούι χαρακτήρισε ανόητες τις δηλώσεις του κ. Πενς, ο οποίος παραλλήλισε τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη.

Η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συναντηθούν είτε σε μια σύνοδο είτε σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για την ειρήνη με την Πιονγιάνγκ, αλλά η Βόρεια Κορέα πρέπει να αλλάξει τη ρητορική της.
Την ίδια ώρα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σημείωσε ότι η σύνοδος Τραμπ - Κιμ ματαιώθηκε διότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για την επίτευξη ενός «θετικού αποτελέσματος».

Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών των τελευταίων ημερών, «δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας» από την πλευρά των βορειοκορεατικών αρχών, τόνισε ο ίδιος.
 [naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP]
 24/5/18
-
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin