Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

Δεν επέτρεψαν σε ευρωβουλευτές να μπουν στην Αμμόχωστο

περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου
Όπως πριν δέκα χρόνια, έτσι και σήμερα, οι Τουρκοκυπριακές αρχές απαγόρευσαν σε μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εισέλθουν στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου για να εξετάσουν την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.


Οι Ευρωβουλευτές μετέβησαν σε περιοχή κοντά στην Αγία Ζώνη, από όπου ατένισαν το περίκλειστο τμήμα της πόλης. Επίσης, πήγαν στην παραλία «Γλώσσα», όπου τους ανέμεναν αρκετοί Ελληνοκύπριοι, εκτοπισμένοι από την Αμμόχωστο. Οι ευρωβουλευτές διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή της περίκλειστης περιοχής στους νόμιμους κατοίκους της και για βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν οκτώ Ελληνοκύπριους και μία Βρετανίδα, που ανέμεναν τους ευρωβουλευτές στην παραλία, με την κατηγορία ότι βρίσκονταν σε στρατιωτική ζώνη.

Αργότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι Τουρκοκυπριακές αρχές διέγραψαν τις φωτογραφίες από τα κινητά των συλληφθέντων και τους άφησαν ελεύθερους.
 newsbeast.gr
8/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin