Σάββατο, Μαΐου 05, 2018

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ που καταδίκαζε δηλώσεις του Αμπάς για τους Εβραίους

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Αμπάς για τους Eβραίους
Οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν την Παρασκευή να επιτύχουν την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενός κειμένου που καταδίκαζε τις πρόσφατες «απαράδεκτες» δηλώσεις του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς όσον αφορά τους Εβραίους, οι οποίες για την Ουάσινγκτον περιείχαν «απεχθείς αντισημιτικές ύβρεις».


Το Κουβέιτ, κράτος-μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο εκπροσωπεί τις αραβικές χώρες, εναντιώθηκε σε αυτό το κείμενο, το οποίο χαρακτήρισε προκατειλημμένο, επιχειρηματολογώντας ότι ο Αμπάς ήδη ζήτησε συγγνώμη.

Παράλληλα, το Ισραήλ αποφάσισε την Παρασκευή να αποσυρθεί από την κούρσα για μια έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας την περίοδο 2019-2020, έπειτα από μια εκστρατεία των αραβικών χωρών για να εμποδίσουν την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς του.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο συντάχθηκε από τους Αμερικανούς, αξίωνε ο Παλαιστίνιος ηγέτης να «απέχει από αντισημιτικά σχόλια» και εξέφραζε την «έντονη ανησυχία» του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια πρόσφατη ομιλία του, που «περιείχε απεχθείς αντισημιτικές ύβρεις και ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

Οι δηλώσεις του Αμπάς προκάλεσαν, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, ταυτόσημες δηλώσεις αγανάκτησης και καταδίκης από πλευράς των Ισραηλινών, των Αμερικανών, των Ευρωπαίων και του ΟΗΕ, καθώς υποστήριξε τη Δευτέρα ότι οι σφαγές των Εβραίων στην Ευρώπη καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας -συμπεριλαμβανομένου κατά συνέπεια του Ολοκαυτώματος- συνδέονταν λιγότερο με τον αντισημιτισμό και περισσότερο με τον ρόλο των Εβραίων στην κοινωνία, ειδικά στον τραπεζικό τομέα.
  zougla.gr
 5/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin