Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στη Κίνα για τη «στρατιωτικοποίηση» της Νότιας Σινικής Θάλασσας

Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στη Κίνα
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε την Πέμπτη την Κίνα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» για τις κινήσεις της με τις οποίες προχωράει στη «στρατιωτικοποίηση» της Νότιας Σινικής Θάλασσας, όπου, σύμφωνα με αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, το Πεκίνο εγκατέστησε πρόσφατα πυραύλους Κρουζ.


«Είμαστε πράγματι ενήμεροι για τη στρατιωτικοποίηση της Νότιας Σινικής Θάλασσας από την Κίνα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Εγείραμε τις ανησυχίες μας για το ζήτημα αυτό απευθείας στους Κινέζους και θα υπάρξουν συνέπειες, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε τι είδους συνέπειες αναφερόταν.

Η Κίνα έχει αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, σύμφωνα με τις οποίες μέσα στις τελευταίες τριάντα ημέρες εγκαταστάθηκαν πύραυλοι κατά πλοίων και συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος σε τρία προκεχωρημένα φυλάκια σε νησιά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, ενισχύοντας έτσι τις κινεζικές διεκδικήσεις για την απόλυτη κυριαρχία της χώρας στα νησιά Σπράτλι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
 newsbeast.gr
 4/5/18
-

South<a href='http://www.elethos.gr/search/label/China/'> China</a> Sea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin