Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια σε τουρκικές λίρες

τουρκικές λίρες
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προέτρεψε τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τα δολλάρια και τα ευρώ που έχουν στην κατοχή τους σε λίρες, προκειμένου να ανακοπεί η διολίσθηση του εθνικού νομίσματος.

"Αδέλφια μου, εάν έχετε δολλάρια και ευρώ κάτω από τα μαξιλάριά σας μετατρέψτετα σε λίρες", είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ερζερούμ. Μαζί, πρόσθεσε, θα καταφέρουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι.

 Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεκάδες πολίτες  ανταλλάσουν τις λίρες τους, σε χρυσό, δολλάρια και ευρώ.

 Το οικονομικό χάος στην Τουρκία επιδεινώθηκε την Τετάρτη, όταν Ιάπωνες επενδυτές πώλησαν τουρκικά περιουσιακά στοιχεία, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα επιχειρήσει να έχει μεγαλύτερη επιρροή στη νομισματική πολιτική, εάν κερδίσει στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

 Η τουρκική λίρα υποχώρησε μέχρι και 4,92 λίρες έναντι του δολλαρίου, προτού περιορίσει τις ζημιές της, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, ενέργεια που για πολλούς θεωρείται ότι δεν είναι αρκετή.
   riknews
 26/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin