Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Αίτημα για συμμετοχή στο τεμάχιο 8 μαζί με την ΕΝΙ υπέβαλε η TOTAL

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TOTAL διευρύνει την παρουσία του στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, υποβάλλοντας αίτηση για συμμετοχή στο τεμάχιο 8, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στην ιταλική ΕΝΙ.


Στην ανακοίνωση προέβη ο Στεφάν Μισέλ εκ των προέδρων της TOTAL επικεφαλής για την παραγωγή και τις ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε τη εξέλιξη πολύ σημαντική αφού ενδυναμώνει την κοινοπραξία στο τεμάχιο 8 και διευρύνει την παρουσία της ΤΟTAL στη Κύπρο.

«Έχουμε υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο τεμάχιο 8 που ανήκει στην ΕΝΙ και ήρθαμε να στηρίξουμε αυτό το αίτημα που εξετάζεται από τον Υπουργό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μισέλ.

Ο Γάλλος αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες τόσο για το μερίδιο που επιδιώκει να αποκτήσει η γαλλική εταιρεία στο τεμάχιο 8 όσο και το χρονοδιάγραμμα της διενέργειας επιβεβαιωτικής γεώτρησης στον στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6.

ΤΟΤΑL και ιταλική ΕΝΙ διαθέτουν από 50% στα τεμάχια 6 και 11.
  riknews.com.cy
 21/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin