Τετάρτη, Απριλίου 18, 2018

Η Διεθνής Αμνηστία χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για τους αιτούντες άσυλο

απόφαση του ΣτΕ για τους αιτούντες άσυλο
"Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβεβαιώνει αυτό το οποίο εξαρχής οι οργανώσεις και τα κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουμε: Η αναγκαστική παραμονή των αιτούντων άσυλο στα νησιά, συχνά σε άθλιες συνθήκες, είναι άδικη. Περιμένουμε οι ελληνικές αρχές να σεβαστούν αυτήν την απόφαση και να μεταφέρουν στην ηπειρωτική χώρα τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στα νησιά".


Αυτό δήλωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία, μετά από προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, ακυρώνεται ο γεωγραφικός περιορισμός που είχε επιβληθεί από την υπηρεσία ασύλου για τους αιτούντες άσυλο σε 6 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το Μάρτιο του 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο "'οσοι και όσες έφτασαν πριν ληφθεί αυτή η απόφαση θα πρέπει επίσης να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να έχουν πρόσβαση σε επαρκείς συνθήκες υποδοχής. Στο μεταξύ, οι προσπάθειες να επεκταθούν και βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα πρέπει να συνεχιστούν έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι όσοι αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση σε κατάλληλα και ασφαλή καταλύματα, όπου θα καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες τους".
 capital.gr
 18/4/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin