Τρίτη, Απριλίου 24, 2018

Οι «αφανείς» δωρητές για τη Συρία

δωρητές για τη Συρία
Στις Βρυξέλλες αρχίζει η διεθνής διάσκεψη δωρητών για τη Συρία. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και πολυάριθμες ισλαμικές ανθρωπιστικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται εν μέρει από την ΕΕ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.


Παραμένουν ακόμη στη σκιά των μεγάλων δωρητών, λίγα γνωρίζουμε για τη δράση τους. Ωστόσο η σημασία και η επιρροή τους αυξάνεται συνεχώς. Ισλαμικές ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Islamic Relief Worldwide, το Ίδρυμα Αγά Χαν και το Ίδρυμα Ζακάτ συμπεριλαμβάνονται στις περίπου 200 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στη διάσκεψη δωρητών. «Έχουμε οικοδομήσει πολλά στη Συρία» λέει στην Deutsche Welle ο Νουρί Κεσελί, εκπρόσωπος του γερμανικού παραρτήματος της Islamic Relief.

Από την πλευρά της, η Μαρία Ίμονεν, στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Λουθηρανικών Εκκλησιών, δηλώνει ευχαριστημένη από τη μέχρι στιγμής συνεργασία με τις ισλαμικές ΜΚΟ και επισημαίνει: «Το σημαντικό είναι στα επόμενα πέντε χρόνια να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που έχουμε ήδη δημιουργήσει. Να αποδείξουμε ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν τη διαφορά».
  zougla.gr
 24/4/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin