Κυριακή, Μαρτίου 04, 2018

Gazprom: Κλείνει τη στρόφιγγα πετρελαίου προς την Ουκρανία

Gazprom naftogaz
Στον τερματισμό των συμβολαίων που έχει με την Ουκρανία προχωρά ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά ενεργειακά ζητήματα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Σύμφωνα με το Reuters, η Gazprom ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ως αποτέλεσμα μιας δικαστικής διαμάχης, την οποία έχασε η ρωσική εταιρία.

«Έχουμε σήμερα μια δραστική αύξηση στις προμήθειες φυσικού αερίου από την Ε.Ε.: από την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία. Συνεπώς όλο το έλλειμμα, αυτήν την ώρα που μιλάμε, έχει καλυφθεί πλήρως», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, ωστόσο, του Προέδρου Ποροσένκο, η υπόλοιπη κεντρική και δυτική Ευρώπη που εφοδιάζεται από το φυσικό αέριο που περνά από τους ουκρανικούς αγωγούς ανησυχεί, καθώς είναι αντιμέτωπη με έναν ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα. Ενώ το Κίεβο έχει λάβει ήδη έκτακτα μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων.
Πηγή: euronews, zougla.gr
 4/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin