Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Οι επιπτώσεις του Σκοπιανού

Οι επιπτώσεις του Σκοπιανού
Το γεγονός ότι καθυστερούμε να πάρουμε μια επίσημη και ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στο Σκοπιανό από τους κυβερνητικούς κύκλους και ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών, προκαλεί επιπτώσεις στην εξωτερική μας πολιτική, διότι όλοι μάς βλέπουν πιο ευάλωτους απ’ ό,τι είμαστε στην πραγματικότητα και θεωρούν ότι μπορούν να περάσουν τις θέσεις τους πιο εύκολα αυτήν την περίοδο.

Η ιδεολογία του παρελθόντος που έχει τάσεις νοσταλγίας για καθεστώτα αυταρχικά, όπου ο λαός δεν μπορούσε να εκφραστεί, διότι όλα ήταν απαγορευμένα, έχει δώσει πάτημα σε αλυτρωτικές τάσεις που δεν εκφράζονταν πριν με τόσο ακραίο τρόπο.

Αυτό είναι ένα κόστος για την εξωτερική μας πολιτική, το οποίο θα πρέπει να διορθώσει στη συνέχεια όταν θα έχουμε ξεπεράσει αυτήν την απαράδεκτη προσέγγιση.

Ο Ελληνισμός πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια του κομματισμού για να προστατέψει την Ελλάδα και βέβαια την Μακεδονία ειδικά αυτήν την περίοδο. Πρέπει επίσης να αντιληφθούν μερικοί ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο και μόνο τοπικό. Είναι εθνικό θέμα που έχει διεθνείς επιπτώσεις. Διότι τα άλλα κράτη που βλέπουν πόσο δυσκολευόμαστε να επιλύσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα με μια χώρα που δεν έχει πολλές δυνατότητες, αλλάζουν ύφος και έχουν περισσότερες απαιτήσεις, διότι θεωρούν ότι είναι ανώτερα από τη FYROM και κατά συνέπεια θα δυσκολευτούμε ακόμα περισσότερο να του αποσπάσουμε ορθολογική στρατηγική.

 Γι’ αυτό πρέπει να διορθώσουμε την όλη πορεία του Σκοπιανού για να μη περάσει στο απαράδεκτο κι έχουμε στη συνέχεια περισσότερες και χειρότερες επιπτώσεις.
  Ν. Λυγερός  -OPUS
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin