Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Ο καγκελάριος της Αυστρίας επιμένει πως δεν θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας επιμένει πως δεν θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε.
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επανέλαβε, πριν από τη σημερινή συνάντησή του στη Σόφια με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, την πάγια απαίτησή του για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Είμαι υπέρ μίας "συνεργασίας με την Τουρκία", αλλά κατά μίας ένταξης της», σημείωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ζητώντας ταυτόχρονα να επανεξεταστούν οι κοινοτικοί πόροι προς την Άγκυρα, θέμα, που, όπως, είπε θα συζητήσει επίσης με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας που ασκεί αυτό το εξάμηνο την Προεδρία στην ΕΕ, στην οποία θα την διαδεχθεί από την 1η Ιουλίου η Αυστρία.

Σύμφωνα με τον αυστριακό καγκελάριο, στην ΕΕ υπάρχουν κατά βάση διαφορετικές θέσεις ως προς την Τουρκία, ωστόσο ο ίδιος έχει την εντύπωση ότι, ιδιαίτερα μετά από τα γεγονότα τον περασμένο χρόνο, πολλοί έχουν επανεξετάσει ή και αλλάξει τη γνώμη τους.
 newsbeast.gr
 15/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin