Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Ψυχραιμία και σύνεση στις τουρκικές προκλήσεις συστήνει ο Αναστασιάδης

Ψυχραιμία και σύνεση στις τουρκικές προκλήσεις
Σε ψύχραιμους, συνετούς και ορθούς διπλωματικούς χειρισμούς επιμένει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ μετά τις τουρκικές προκλήσεις.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης προς το Διπλωματικό Σώμα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε:

«Ουδεμία απολύτως ανησυχία δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να διακρίνει τον οποιονδήποτε. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΕΕ, με φίλα κράτη. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση ενδεχόμενα επιδιώκει η άλλη πλευρά να δημιουργήσει και να αποφευχθεί οτιδήποτε, το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο είτε την ασφάλεια, είτε γενικότερα την πορεία με ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς».

Σε ερώτηση αν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας προσπαθεί να καθυστερήσει την κοινωνική συνάντησή του μαζί του για να είναι χρονικά κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου της Βάρνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία στις αποφάσεις του κ. Ακιντζί».
 newsbeast.gr
 5/3/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin