Τρίτη, Μαρτίου 06, 2018

Κοτζιάς: Θα τραβήξει σε χρόνο η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

Θα τραβήξει σε χρόνο η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών
Την αποστολή στην Τουρκία τεχνικού για τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φέρεται να έχει ζητήσει το ΥΠΕΞ και περιμένει απάντηση. Ο λόγος που ζητήθηκε να μεταβεί εκεί Έλληνας τεχνικός κινητής τηλεφωνίας ανέκυψε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές έχουν πάρει τα κινητά τους.


Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και άμυνας της Βουλής που παρακολουθούν την κλειστή ενημέρωση του έλληνα ΥΠΕΞ,  τόσο οι οικογένειες  των δύο στρατιωτικών όσο και τα συναρμόδεια υπουργεία, εκφράζουν προβληματισμό για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κινητά των δύο στρατιωτικών και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά  τους δύο Έλληνες, υπήρξαν πολλές ερωτήσεις προς τον κ. Κοτζιά για τον λόγο για τον οποίο εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Η απάντηση που δόθηκε στις ερωτήσεις αυτές σύμφωνα με μέλος της επιτροπής, ήταν ότι "μας είπαν ότι τους έβαλαν εκεί γιατί δεν έχουν που να μείνουν…".

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς φέρεται να εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή θα τραβήξει, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως θα διαρκέσει "4-5 βδομάδες".

Όπως φέρεται να είπε ο  ΥΠΕΞ, η Τουρκία πλέον απομακρύνεται από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και επιθυμεί να εδραιωθεί ως ενεργειακή δύναμη με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

"Ως εκ τούτου, εμείς πρέπει να κλείσουμε σύντομα τα μέτωπα που έχουμε ανοιχτά ώστε όλοι οι πόροι να δοθούν στα ελληνοτουρκικά", για τα οποία ο Ν. Κοτζιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτίμησε ότι υπάρχει αύξηση της ποιοτικής έντασης τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ ανέφερε πως τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στάλθηκαν στην Άγκυρα για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις εικόνες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί.
 capital.gr
 6/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin