Τρίτη, Μαρτίου 06, 2018

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησε με τη Νότια Κορέα μέτρα εκτόνωσης της έντασης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησε με τη Νότια Κορέα μέτρα εκτόνωσης της έντασης
Οι συνομιλίες που είχαν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και μια αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για την αναζήτηση τρόπων να συνεχιστεί η προσπάθεια εκτόνωσης της διμερούς έντασης κατέληξαν σε μια «ικανοποιητική» συμφωνία, μετέδωσαν βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ σήμερα, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.


Ο Κιμ παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας δείπνο σε δεκαμελή νοτιοκορεατική κυβερνητική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε ο Τσανγκ Λι Ουνγκ, κορυφαίος σύμβουλος του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν για θέματα εθνικής ασφάλειας, κι είχε μια «ανοιχτόκαρδη συζήτηση» με τα μέλη της, με σκοπό να υπάρξει «ουσιαστική βελτίωση» των διακορεατικών σχέσεων και να «διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πιθανή σύνοδος κορυφής, την οποία ο Κιμ «ενέκρινε», τρόποι να «αποκλιμακωθούν οι οξείες στρατιωτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο» και να συνεχιστεί ο διάλογος, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στο δείπνο αυτό ο Κιμ συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011. Η συνάντηση έγινε λίγο καιρό μετά την επίσκεψη της αδελφής του Κιμ Γιο Γιονγκ, υπουργού της κυβέρνησής του, στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο, με την ευκαιρία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν.
  [zougla.gr]
 6/3/18
-

Pyongyang Seeks to 'Write New History'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin