Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018

Κύπρος: «Ενήμερη» η Βρετανία για τις εναέριες τουρκικές παραβιάσεις

«Ενήμερη» η Βρετανία για τις εναέριες τουρκικές παραβιάσεις
Η βρετανική κυβέρνηση έχει γνώση των καταγγελιών που έχει κάνει η Δημοκρατία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από τουρκικά αεροσκάφη, ήταν η απάντηση του Foreign Office σε σχετική ερώτηση από βουλευτή.

Συγκεκριμένα η βουλευτής βορείου Λονδίνου των Εργατικών Κάθριν Γουέστ είχε υποβάλει προς τον Υπουργό Εξωτερικών το ερώτημα κατά πόσο το υπουργείου του έχει λάβει πρόσφατα αναφορές περί εισόδου τουρκικών αεροσκαφών στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Σε γραπτή απάντηση εκ μέρους του Foreign Office ο Υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν ανέφερε: «Είμαστε ενήμεροι για τις πρόσφατες αναφορές της Δημοκρατίας της Κύπρου προς τα Ηνωμένα Έθνη περί τουρκικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της πάνω από το βόρειο τμήμα του νησιού.

»Συμφώνως προς το Ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει την αυτοανακηρυχθείσα ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’ ως ανεξάρτητο κράτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει μόνο ένα κυπριακό κράτος – τη Δημοκρατία της Κύπρου – και μόνο μία κυβέρνηση ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση».
 Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 8/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin