Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Δεκάδες επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων στη Γερμανία

Δεκάδες επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων
Συνεχίζεται το κύμα εμπρηστικών επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων στη Γερμανία. Από τις αρχές του χρόνου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 37 περιστατικά τη στιγμή που πέρσι δεν είχαν ξεπεράσει τα 13.


Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί στη Γερμανία συνολικά 37 επιθέσεις εναντίον τζαμιών, πολιτιστικών συλλόγων ή τουρκικών εστιατορίων. Πέρσι και καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαν σημειωθεί συνολικά 13 περιστατικά.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των γερμανικών αστυνομικών αρχών, οι δράστες φέρονται να είναι ως επί το πλείστον φιλοκούρδοι ακτιβιστές. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σήμερα Τρίτη οι εφημερίδες του ομίλου Funke επικαλούμενες το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Πέρσι είχαν καταγραφεί συνολικά 13 παρόμοιες επιθέσεις εναντίον τζαμιών, πολιτιστικών συλλόγων ή τουρκικών εστιατορίων.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, οι αριθμοί που δημοσιοποιούνται για την τρέχουσα αλλά και την περσινή χρονιά είναι προσωρινοί και ενδέχεται να διορθωθούν προς τα πάνω ή και προς τα κάτω.

Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον τζαμιών και άλλων τουρκικών στόχων στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και στο Βερολίνο, προκαλώντας εν μέρει τεράστιες υλικές ζημιές.
 DW/capital.gr
 20/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin