Σάββατο, Μαρτίου 03, 2018

Η Τεχεράνη θα δεχτεί να μιλήσει για τους πυραύλους της εφόσον και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες καταστρέψουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα και πυραύλους

Η Τεχεράνη θα δεχτεί να μιλήσει για τους πυραύλους της
Η Τεχεράνη θα δεχτεί να μιλήσει για τους πυραύλους της εφόσον και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες  καταστρέψουν τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτουν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων Μασούντ Τζαζαγερί.


«Αυτό που λένε οι Αμερικανοί, από απόγνωση, για τον περιορισμό του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν, είναι ένα άπιαστο όνειρο. Είναι το αποτέλεσμα των δικών τους αποτυχιών και των δικών τους ηττών στην περιοχή» είπε ο Τζαζαγερί, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το πρακτορείο Irna.

Τον Ιανουάριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ιράν και της λεγόμενης Ομάδας 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η Γερμανία) εάν η Τεχεράνη αρνηθεί να περιορίσει το βαλλιστικό πρόγραμμά της.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που θα βρίσκεται την Δευτέρα στην Τεχεράνη, έχει δηλώσει ότι το Ιράν θα έπρεπε να συνεργαστεί σε ό,τι αφορά το βαλλιστικό πρόγραμμά του ενώ χαρακτήρισε ηγεμονικές τις ενέργειές του στην ευρύτερη περιοχή.
 newsbeast.gr
 3/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin