Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Μποζντάγ: Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών

Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών
Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ελλάδα, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.


Σε δηλώσεις του ο Μπεκρί Μποζντάγ είπε ότι “ούτε η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή, ούτε από την Τουρκία υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα”.

“Αυτοί οι στρατιώτες, συνελήφθησαν φυσικά και ανακρίνονται για τις κατηγορίες της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και της στρατιωτικής κατασκοπείας και κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της εισόδου σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή. Η έκδοση στην Τουρκία των πραξικοπηματιών στρατιωτικών είναι ένα θέμα στο οποίο η Τουρκία έχει το δίκιο με το μέρος της”, ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου γίνεται στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και των πολυμερών συμφωνιών. Ανέφερε ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να πράξει τα απαραίτητα. “Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Πιστεύουμε ότι είναι σωστό να εκπληρωθούν. Πιστεύουμε ότι το να εγείρεται θέμα ανταλλαγής, αποδυναμώνει το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσης των πραξικοπηματιών στην Τουρκία”, ανέφερε.
 Πηγή: ΚΥΠΕ/riknews.com.cy
 5/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin