Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018

Κύπρος : Παράλογη η απαίτηση για συμμετοχή στην εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»

Παράλογη η απαίτηση για συμμετοχή στην εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»
Παράλογη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΚΥΠΕ, την απαίτηση των Ισραηλινών να έχουν λόγο στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη.


Χθες η ισραηλινή διαδικτυακή εφημερίδα "Globes", έγραψε ότι η εταιρεία Israel Opportunity Energy Resources, ενημέρωσε τον Υπουργό Πετρελαίου και τον Επίτροπο Πετρελαίου του Ισραήλ ότι η εξόρυξη από το κοίτασμα "Αφροδίτη" θα οδηγήσει σε εξόρυξη αερίου και από την ισραηλινή πλευρά.

 Οι απαιτήσεις των ισραηλινών έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η ίδια εταιρεία, είχε ανακοινώσει το 2013 στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, πως η γεώτρηση που διενεργήθηκε στο κοίτασμα Ισάι, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Αφροδίτη, κατέδειξε αμελητέες και μη ανακτήσιμες ποσότητες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η απαίτηση είναι παράλογη, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία έχει παραδεχθεί επισήμως ότι η ποσότητα που ανακαλύφθηκε στο Ισάι είναι αμελητέα και μη ανακτήσιμη.
  riknews.com.cy
 14/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin