Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν την Ευρώπη να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας

χρήση τακτικών πυρηνικών
Οι Aμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Ευρώπης μαθαίνοντας τους πώς να κάνουν χρήση των τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Διάσκεψη για τον αφοπλισμό που πραγματοποιείται στην Γενεύη.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στους παράγοντες που εμποδίζουν την συνέχιση του πυρηνικού αφοπλισμού στην Ευρώπη , είπε ότι «τον πυρηνικό αφοπλισμό εμποδίζουν και τα αμερικανικά μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα που παραμένουν στην Ευρώπη και η αποσταθεροποιητική πρακτική που υιοθετείται από τις ‘κοινές πυρηνικές αποστολές’». Επεξηγώντας την θέση της Μόσχας, επέκρινε την Ουάσιγκτον για την πολιτική της στο ζήτημα αυτό η οποία όπως είπε παραβιάζει κατάφωρα την Συμφωνία για τη Μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

«Στο πλαίσιο αυτών των αποστολών παραβιάζοντας την Συμφωνία για τη Μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, που δεν συνιστούν πυρηνικές δυνάμεις, συμμετέχουν στον σχεδιασμό που σχετίζεται με την χρήση των αμερικανικών μη στρατηγικών πυρηνικών πολεμοφοδίων και εκπαιδεύονται ώστε να αποκτήσουν τις αντίστοιχες δεξιότητες», δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «κατ’ αυτόν τον τρόπο οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ εκπαιδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Ευρώπης στο πώς θα κάνουν χρήση των τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας».

«Η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα και δεν πραγματοποιεί σχετική εκπαίδευση για την χρήση τους. Έχουμε συγκεντρώσει τα υπάρχοντα όπλα σε κεντρικές βάσεις φύλαξης στο έδαφος μας» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι «σ' αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, που είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν, δεν συνιστά απλά ένα κατάλοιπο του ψυχρού πολέμου, αλλά είναι εμφανώς μια επιθετική στάση».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες θα καταφέρουν να πουν ένα κατηγορηματικό ‘όχι’ στην εγκατάσταση στο έδαφος τους όπλων μαζικής καταστροφής, τα οποία μάλιστα ανήκουν σ' αυτό το μοναδικό κράτος, το οποίο τα είχε χρησιμοποιήσει εναντίον των κατοίκων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι».
 zougla.gr
 1/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin