Σάββατο, Μαρτίου 03, 2018

Τουλάχιστον 36 νεκροί σε βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας στο Αφρίν

36 νεκροί σε βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας στο Αφρίν
Τουλάχιστον 36 μαχητές των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του Αφρίν, του θύλακα των Κούρδων στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το [λεγόμενο] "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό μέσα σε 48 ώρες εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα. Τα τουρκικά μαχητικά έβαλαν στο στόχαστρο τις δυνάμεις αυτές που μπήκαν στο Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να στηρίξουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που προσπαθεί να αποκρούσει την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της `Αγκυρας.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι YPG, η Τουρκία έβαλε εναντίον θέσεων των "λαϊκών δυνάμεων" του συριακού στρατού από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 10 το πρωί. Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι συγκρούσεις στη Ράτζο συνεχίζονται αλλά είναι "περιορισμένες". Οι SDF ανέφεραν επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους διείσδυσαν στη Ράτζο, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή αυτή.
 Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 3/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin