Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Ρωσικές βολές κατά ΗΠΑ για τη Συρία: Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου 20 στρατιωτικές βάσεις

Ατ Τανφ
Τα βέλη του στην Ουάσιγκτον έστρεψε αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου είκοσι στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους.


Ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, σύμβουλος του Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι παρέχει στους Κούρδους τα πλέον εξελιγμένα όπλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Κατήγγειλε επίσης ότι αντάρτες κινούνται ελεύθερα κοντά στην αμερικανική βάση που βρίσκεται στην περιοχή Ατ Τανφ της Συρίας, ενώ οι αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή.

«Η κατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχει θέσει υπό κατοχή περιοχή 55 χιλιομέτρων γύρω από την Ατ Τανφ, στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης, είναι ανησυχητική. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τον διαβόητο καταυλισμό προσφύγων Ρούκμπαν, όπου αντάρτες από παράνομες ένοπλες ομάδες κινούνται ελεύθερα δίπλα στις αμερικανικές δυνάμεις» τόνισε, επισημαίνοντας πως η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στις ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ, οι οποίες προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το συριακό έδαφος.

«Παραμένει μυστήριο πώς αυτό αντιστοιχεί στους αντιτρομοκρατικούς στόχους της Ουάσινγκτον στη Συρία» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συριακή κυβέρνηση κάνει συνεχώς αναφορές για τον εντοπισμό τοξικών ουσιών σε περιοχές από τις οποίες διώχνει τρομοκράτες. «Τα χημικά όπλα της Συρίας καταστράφηκαν υπό την εποπτεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Παράλληλα η συριακή κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά για τον εντοπισμό επικίνδυνων τοξικών ουσιών σε περιοχές που απελευθερώνονται από τους τρομοκράτες» πρόσθεσε.
  newsbeast.gr
 1/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin