Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018

Από τις 11 Μαρτίου τα πλοία της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Από τις 11 Μαρτίου τα πλοία της ExxonMobil στο τεμάχιο 10
Κανονικά θα προχωρήσει σε δύο γεωτρήσεις τους επόμενους μήνες η ExxonMobil, πιστή με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε. Αυτά αποκάλυψε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Σούζαν Γκάθρι, εκπρόσωπος της εταιρείας.


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», διά της εκπροσώπου της, η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι προχωρεί στο ερευνητικό τους πρόγραμμα στην Κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς καθυστέρηση, αλλά και υπό μία προϋπόθεση, ότι ύψιστη προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια των πληρωμάτων των σκαφών που θα διενεργήσουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και όσων άλλων βρίσκονται στην περιοχή.

Η δήλωση της Σούζαν Γκάθρι, ανέφερε ακόμα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι «ο προγραμματισμός μας αφορά τη διενέργεια δύο ερευνητικών γεωτρήσεων, ξεκινώντας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018».

Με τη δήλωση αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ότι η ExxonMobil, ξεκινά στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου 2018 τις γεωτρήσεις. Να σημειωθεί ότι από πλευράς εταιρείας αναφέρεται ότι εκ παραδρομής έγινε αναφορά σε έναρξη γεωτρήσεων το πρώτο εξάμηνο 2018, αντί του δεύτερου εξαμήνου που είναι το ορθό.
  newsbeast.gr
 8/3/18
-

1 σχόλιο:

  1. Το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι εξέδωσε αntinavtex, με την οποία αναφέρει ότι η νέα τουρκική Navtex (οδηγία προς ναυτιλομένους) δεν έχει την έγκριση των κυπριακών Αρχών.

    Η Τουρκία με τη νέα Navtex δεσμεύει περιοχές για την περίοδο 11 με 18 Μαρτίου και 22 με 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το σταθμό της Αττάλειας, η Navtex αφορά διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής.

    Επίσης, η Λευκωσία εξέδωσε Navtex, που δεσμεύει περιοχή εντός του οικοπέδου 10 και αφορά τις έρευνες της ExxonMobil στο συγκεκριμένο τεμάχιο, εν αναμονή της έλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ των δύο ερευνητικών πλοίων της εταιρείας για προκαταρκτικές εργασίες για τη γεώτρηση, που είναι προγραμματισμένη τον Οκτώβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin