Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Θέμα επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θέτει στους Τούρκους η Μογκερίνι

η Ύπατη Εκπρόσωπος  Φεντερίκα Μογκερίνι
Το θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, περιλαμβάνεται στα ζητήματα τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει σε τακτική και μόνιμη βάση στους Τούρκους συνομιλητές της, δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος, Φεντερίκα Μογκερίνι.


Μιλώντας στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου πραγματοποιείται η άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυρία Μογκερίνι είπε ότι η Τουρκία παραμένει υποψήφια χώρα, είτε ανοίγουν κεφάλαια στον ενταξιακό διάλογο, είτε όχι. Τόνισε ότι, Βρυξέλλες και Αγκυρα διατηρούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα και μοιράζονται τις ίδιες απόψεις όσον αφορά τη σταθερότητα στην περιοχή.

Για ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και την ελευθεροτυπία, η Ευρωπαία αξιωματούχος κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τις δικές της δεσμεύσεις, αφού δεν είναι μόνο υποψήφια χώρα, αλλά και πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 riknews.com.cy
 16/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin