Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Επιστολή Μογκερίνι σε Τουρκία, Ιράν και Ρωσία για το θέμα της Συρίας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένουν την πλήρη και άμεση υλοποίηση του ψηφίσματος ων Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ανακοίνωσε σήμερα μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών ότι στέλνει επιστολή στις τρεις εγγυήτριες χώρες της διαδικασίας της Αστάνα (Ιράν, Τουρκία και Ρωσία) για το θέμα.


Η κ. Μογκερίνι επεσήμανε ότι θα ζητήσει από τους τρεις υπουργούς εξωτερικών του Ιράν της Τουρκίας και της Ρωσίας να μεριμνήσουν για την υλοποίηση επί του εδάφους των ζωνών αποκλιμάκωσης που αποφασίστηκαν στην Αστάνα και τις οποίες έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν.

Το ζήτημα της Συρίας δεν ήταν στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά συζητήθηκε υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος ευχαρίστησε τα Κράτη Μέλη της ΕΕ που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ρόλο τους στην επίτευξη της σχετικής απόφασης για τη Συρία.
Πηγή: ΚΥΠΕ/riknews.com.cy
 26/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin