Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2018

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια μας ανήκουν

Τα Ίμια
Επίθεση κατά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών εξαπέλυσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή της γνώμη και να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, οι επικίνδυνοι χειρισμοί πραγματοποιήθηκαν από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού σε μία περιοχή η οποία της ανήκει, καλώντας την Ελλάδα να δώσει τέλος σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του σήμερα (13 Φεβρουαρίου), αναφερόμενο σε ένα επικίνδυνο περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ (Ίμια), ισχυρίζεται ότι o γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε «ισχυρό διάβημα διαμαρτυρίας». Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά με μία τέτοια ανακοίνωση επιχειρεί, κάτι που έχουμε συνηθίσει, να εξαπατήσει την κοινή της γνώμη και να διαστρεβλώσει, όπως πάντα, την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα το υπουργείο μας τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τους επικίνδυνους χειρισμούς σκαφών της ελληνικής ακτοφυλακής χθες το βράδυ γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων, οι οποίες ανήκουν στη χώρα μας.

Ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι η εχθρική στάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στον θαλάσσιο συνεχίζεται και δεν πρόκειται να  δείξουμε καμία ανοχή και ότι δεν είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο με την ελληνική πλευρά να πρέπει δώσει τέλος σε αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες».
 naftemporiki.gr
 13/2/18
-


1 σχόλιο:

 1. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, όπου και βρίσκεται, όλα τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα από το κέντρο επιχειρήσεων για όλη τη δραστηριότητα σε αέρα και θάλασσα για να αναδείξει τι συμβαίνει στο Αιγαίο.

  Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ενημερώθηκε σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην οποία υποστηρίζεται πως τα Ιμια ανήκουν στην Τουρκία.

  Σχετικά με το επεισόδιο στα Ίμια υπάρχει ανησυχία και βλέπουν μια ποιοτική αναβάθμιση των επεισοδίων.

  Το υπουργείο Άμυνας τηρεί ψύχραιμη στάση, ώστε να μην εμπλακεί σε μια διαδικασία που θα δώσει πάτημα στην Τουρκία για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου.

  Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχουν δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
  capital.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin