Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν Σύρους πρόσφυγες

Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν Σύρους πρόσφυγες
Τούρκοι συνοριοφύλακες στη μεθόριο με τη Συρία ανοίγουν πυρ αδιακρίτως και υποχρεώνουν με συνοπτικές διαδικασίες τους αιτούντες άσυλο που επιχειρούν να περάσουν στην Τουρκία να επιστρέψουν στη χώρα τους, καταγγέλλει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.


Η οργάνωση Human Rights Watch, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, καταγγέλλει ότι Σύροι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ όπου κορυφώνονται οι βίαιες συγκρούσεις για να αναζητήσουν καταφύγιο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που παραμένουν κλειστά με εξαίρεση για τους βαριά τραυματισμένους.

Τους τελευταίους μήνες οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα ενδότερα της επαρχίας που βρίσκεται κυρίως υπό τον έλεγχο των ανταρτών και τον περασμένο μήνα η Τουρκία ανέλαβε στρατιωτική δράση στη γειτοινή περιοχή Αφρίν με στόχο μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

«Σύροι που καταφεύγουν στην τουρκική μεθόριο αναζητώντας ασφάλεια και άσυλο υποχρεώνονται με σφαίρες και κακομεταχείριση να επιστρέψουν», λέει η Λάμα Φακίχ, η υποδιευθύντρια του παραρτήματος Μέσης Ανατολής της οργάνωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
 newsbeast.gr
 3/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin