Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2018

Η Τουρκία πιστεύει πως οι "επιχειρήσεις" στο Αφρίν εξαιρούνται της εκεχειρίας στη Συρία

οι "επιχειρήσεις" στο Αφρίν εξαιρούνται της εκεχειρίας στη Συρία
Ανειλικρίνεια καταλογίζει η Τουρκία στη γαλλική προεδρία, στην ανακοίνωσή της για την τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Ερντογάν, στην οποία αναφέρεται πως ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η εκεχειρία στη Συρία αφορά και την επιχείρηση της Άγκυρας στη χώρα.


Το Ελιζέ αναφέρει πως ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι η κατάπαυση του πυρός αφορά και το Αφρίν, όπου η Άγκυρα επιχειρεί εδώ και περίπου έναν μήνα εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG.

Σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το Παρίσι. «Αντίθετα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου, ο πρόεδρος Μακρόν δεν αναφέρθηκε στο Αφρίν όταν μίλησε για την απόφαση του ΟΗΕ» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χαμί Ακσόι.

Μιλώντας για «έλλειψη ειλικρίνειας» από τη γαλλική πλευρά, ο Ακσόι τόνισε πως «είναι ανάρμοστο να μην ενημερώνεται σωστά η κοινή γνώμη» και πως η Άγκυρα ενημέρωσε το Παρίσι για την αντίδρασή της.
 newsbeast.gr
 28/2/18
-

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin