Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2018

Κασουλίδης: Θέλουν τους όρους του διαζυγίου πριν το γάμο

Κυπριακή ΑΟΖ
Αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση" για την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ.


Είπε ότι οι Αμερικανοί μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν μπορούν να εξασκήσουν την επιρροή τους στην Τουρκία, εξαιτίας των όχι και τόσο καλών σχέσεων τους με την Άγκυρα.

Ο κύριος Κασουλίδης εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι σύντομα Βρετανοί και άλλοι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και να πιέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό.


  • Σε ότι αφορά τις αξιώσεις των Τουρκοκυπρίων να καταστούν συμβαλλόμενο μέρος στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο κύριος Κασουλίδης τόνισε, ότι εδώ και καιρό επιδιώκουν μαζί με την Άγκυρα, να συζητήσουν τους όρους του διαζυγίου πριν από το γάμο. Κάτι τέτοιο, σημείωσε, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό, όπως δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό και το πάγωμα των ενεργειακών σχεδιασμών.


Ο Ιωάννης Κασουλίδης, τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περιορίσει το πρόβλημα στο τεμάχιο "τρία" της κυπριακής ΑΟΖ και να επιμείνει στη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει συνεχιστούν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά. Για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επιδιώκει ακύρωση της συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στη Βάρνα, ο κύριος Κασουλίδης προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια και πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

Η Τουρκία, είπε ο κύριος Κασουλίδης, επέλεξε να κινηθεί στο οικόπεδο τρία αυτή τη στιγμή για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον εξαιτίας των γεωστρατηγικών εξελίξεων στην περιοχή και του γεγονότος ότι κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στην Άγκυρα. Και δεύτερον, γιατί η Ενι, όπως ανέφερε, είναι ο αδύναμος κρίκος εξαιτίας της περιορισμένης ισχύος της Ιταλικής Κυβέρνησης.

Ισχυρισμοί Οζερσάι

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών κατά πόσον ο Κουτρέτ Οζερσάι είχε συνάντηση με στελέχη της ΕΝΙ στη Ρώμη αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο πρέσβης της Κύπρου στην Ιταλική πρωτεύουσα, τόνισε ο κύριος Κασουλίδης, δεν έχει τέτοια πληροφόρηση αλλά και οι υπηρεσίες της δημοκρατίας δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.
Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμα ότι στις δηλώσεις του ο κύριος Οζερσάι μιλάει για επαφές με αξιωματούχους, χωρίς να διευκρινίζει συγκεκριμένα.

Η ΕΝΙ διαψεύδει τον Οζερσάι

Η ιταλική εταιρεία διέψευσε όλες τις πληροφορίες περί συνάντησης ηγετικών στελεχών της εταιρείας με τον Οζερσάι.
Προέβη σε σχετικές διαβεβαιώσεις προς στη Λευκωσία, μέσω της πρεσβείας στη Ρώμη.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση", ανέφερε πως δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 riknews.com.cy
 22/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin