Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2018

Ακάρ: Εκτός από Άφριν, διασφαλίζουμε έλεγχο Α. Μεσογείου και Αιγαίου

Εκτός από Άφριν, διασφαλίζουμε έλεγχο Α. Μεσογείου και Αιγαίου
Και στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μπορεί να διασφαλίζει τον έλεγχο ο τουρκικός στρατός ταυτόχρονα με την επιχείρηση στο Άφριν, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος στρατηγός επιθεώρησε σήμερα τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού στο Άφριν και στη συνέχεια με το αεροσκάφος πήγε στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου όπου και ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του ναυτικού και της αεροπορίας για την κατάσταση εκεί. Ο Χουλούσι Ακάρ ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τούρκο Πρόεδρο για την επιθεώρηση. “Ενώ συνεχίζεται η επίχείρηση Άφριν η ισχύς του τουρκικού στρατού είναι αρκετή για να δισφαλίσει τον έλεγχο και στη θάλασσα”, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας Ακάρ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ανέφερε: “Εχουμε υπό έλεγχο το Αιγαίο και την Μεσόγειο”.

“Δεν είναι μόνο τα Ίμια αλλά ολόκληρο το Αιγαίου που περιλαμβάνει ο έλεγχός μας. Ο τουρκικός στρατός μπορεί να κάνει και την επιχείρηση στο Άφριν και ταυτόχρονα έχουμε την ισχύ να διασφαλίζουμε τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου”, φέρεται να είπε προσθέτοντας:

“Επιδεικνύουμε κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μία θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Επιθυμούμε ειλικρινά τα προβλήματα στο Αιγαίο να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, που αποτελούν μία δραστική, σεβαστή και αποτρεπτική δύναμη, είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και την κυριαρχία μας, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας”.
 riknews.com.cy
 9/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin