Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς
Βολές κατά της κυβέρνησης με αιχμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την οικονομία εκτόξευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στον Πύργο Ηλείας, ενώ έκανε εκ νέου λόγο ανοχή στην ανομία.

Σκοπιανό
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αντί να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. Αντί να ενώσει δυνάμεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση, επεδίωξε να διχάσει την ελληνική κοινωνία».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κάνουν μικροπολιτική με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και κρύβουν συστηματικά την αλήθεια». Ανέφερε επιπλέον ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω».

Επανέλαβε, δε, ότι η λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και επέμεινε ότι «δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς». «Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μια μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων», συνέχισε ο ίδιος.

Για τα συλλαλητήρια, ανέφερε ότι «εμείς σεβόμαστε και όσους επιλέξουν να πάνε, και όσους επιλέξουν να μην πάνε» και πρόσθεσε ότι «αυτό που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής».
 naftemporiki.gr
 1/2/18
-

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin