Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

ΥΠΕΞ Κύπρου: Η ΕΝΙ αναμένει το πράσινο φως για τη γεώτρηση

Η ΕΝΙ αναμένει το πράσινο φως για τη γεώτρηση
Πράσινο φως από τη Ρώμη αναμένει το γεωτρύπανο της εταιρείας ΕΝΙ για να προχωρήσει προς τον στόχο ΣΟΥΠΙΑ στο τεμάχιο 3 της Αόζ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας, το οποίο παρενοχλήθηκε από έξι τουρκικά πολεμικά πλοία, παραμένει από χθες βράδυ καθηλωμένο περίπου 15 ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο ΣΟΥΠΙΑ.

Μιλώντας στη εκπομπή Πρόσωπο Με Πρόσωπο, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι ο καπετάνιος του Σάϊπεμ 12 χιλιάδες, αναμένει οδηγίες για να συνεχίσει προς τον στόχο.


  • Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ΕΝΙ έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μην προχωρήσει, ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι η εντολή που δόθηκε από την εταιρεία ήταν να μην γυρίσει πίσω.


Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ιταλική κυβέρνηση και με την εταιρεία ΕΝΙ, ενώ ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προσθέτοντας ότι η λύση θα προέλθει από τη Ρώμη.
 riknews.com.cy
 10/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin