Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2018

Συλλαλητήριο: Τελικές προετοιμασίες - Η κάθοδος των Μυρίων - 1.000 Κρητικοί

διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, με το κέντρο της πρωτεύουσας να είναι απροσπέλαστο.


Το ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι. Από χτες ξεκίνησαν πούλμαν από διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με προορισμό την Αθήνα, ενώ νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά εκατοντάδες Κρητικοί.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περισσότερα από 1.500 πούλμαν θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Τα αστυνομικά μέτρα

Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 19.000 αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση, στις 12:00 στα Προπύλαια. Οι δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 10 π.μ. θα είναι κλειστοί και σταθμοί του μετρό.

Η αστυνομία θα δημιουργήσει ειδικές ζώνες και φραγμούς με λεωφορεία των ΜΑΤ σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας στο ύψος της οδού Αμερικής και στο ύψος της οδού Ομήρου, έτσι ώστε να μην συναντηθούν αντιεξουσιαστές και μετέχοντες στο συλλαλητήριο.

Στους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
 zougla.gr
 4/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin