Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018

Τουρκία: Το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο κόμμα MHP θα στηρίξει τον Ερντογάν στις εκλογές του 2019

BOZKURTS MHP
Η τουρκική εθνικιστική αντιπολίτευση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα στηρίξει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2019, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της υποστήριξης που παρέχει η δεξιά στον Ερντογάν και η οποία είχε κρίσιμη σημασία για τη μικρής έκτασης νίκη που ο Τούρκος πρόεδρος κατήγαγε πέρυσι στο δημοψήφισμα για το σύνταγμα.


Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το μικρότερο από τα τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου, υποστήριξε στο δημοψήφισμα την ψήφο υπέρ της χορήγησης στον Ερντογάν σαρωτικών εκτελεστικών εξουσιών και τον βοήθησε να το κερδίσει με ποσοστό 51,4%.

«Το MHP δεν θα κατεβάσει προεδρικό υποψήφιο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Το MHP θα λάβει την απόφαση να στηρίξει τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές». Οι Τούρκοι θα ψηφίσουν την ερχόμενη χρονιά τόσο για πρόεδρο όσο και για νέο κοινοβούλιο.

Ο Μπαχτσελί έχει δηλώσει πως θέλει να μειωθεί το όριο του 10% των ψήφων που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στο κοινοβούλιο.
 zougla.gr
8/1/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin