Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018

Χαιρετίζει η τουρκική κυβέρνηση την απόφαση για αναστολή εφαρμογής ασύλου

απόφαση για αναστολή εφαρμογής ασύλου
Με ικανοποίηση χαιρετίζει η τουρκική κυβέρνηση την απόφαση για αναστολή της εφαρμογής ασύλου σε έναν από τους οχτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας και εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ωστόσο δηλώνει ότι η προσδοκία τους είναι να εκδοθούν άμεσα και οι οχτώ.


Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε ότι “η αναστολή της εφαρμογής αποτελεί μία σημαντική απόφαση, την οποία χαιρετίζουμε με ικανοποίηση. Και θέλουμε σε αυτό το σημείο για άλλη μια φορά να εκφράσουμε την προσδοκία μας για την άμεση έκδοση στην Τουρκία των 8 πραξικοπηματιών από την Ελλάδα. Ελπίζουμε όταν εκδικαστεί η υπόθεση, η απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να ακυρωθεί, και όλοι οι πραξικοπηματίες, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου, στον οποίο υπάρχει απόφαση για παροχή ασύλου, να εκδοθούν στην Τουρκία, κάτι που θα συμβάλει θετικά στις σχέσεις των δύο χωρών”.

Για τις αντιδράσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ψέριμο την ημέρα των Θεοφανείων ο Μπερίκ Μποζντάγ είπε ότι τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα κάποιοι επιζητούν να προσκομίσουν οφέλη πάνω σε ανεπίλυτα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης. “Με την Ελλάδα έχουμε καλές σχέσεις, ωστόσο στο Αιγαίο αλλά και σε άλλα θέματα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ως κυβέρνηση και ως Τουρκία πιστεύουμε σε μία μόνιμη, δίκαιη, ειρηνική και περιεκτική λύση μέσω διαλόγου. Τονίζουμε τη σημασία ενός ουσιαστικού διαλόγου και συναντήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων και υπό αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας”.

Ανέφερε ότι “όσον αφορά στο ζήτημα των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες, κατά τη διακυβέρνησή μας δεν έχει συντελεστεί καμία αλλαγή, ούτε ad hoc ούτε de facto. Ούτε και στο μέλλον είναι κάτι τέτοιο δυνατόν να γίνει. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία αλλαγή ούτε στο Αιγαίο ούτε σε κανένα άλλο χώρο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό και κανείς να μην σκέφτεται κάτι διαφορετικό”.
 riknews.com.cy
 8/1/18
-

Fugitive Turkish ex-soldier "detained" after asylum in Greece suspended

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin