Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018

Γαλλία: «Απόλυτα καταδικαστέα» η Άγκυρα εάν «καταλάβει» εδάφη στη Συρία

ΗΑΤΑΥ
Η Τουρκία θα είναι «απόλυτα καταδικαστέα» εάν πραγματοποιήσει στη Συρία στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την «εδαφική κατοχή» ή «την κατάκτηση» εδαφών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριαν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.


«Κατανοούμε ότι η Τουρκία θέλει να ασφαλίσει τα σύνορά της και να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που βρίσκονται εκεί και, εσείς το γνωρίζετε, υπάρχουν πολλές» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, προκαλώντας τις σύντομες αποδοκιμασίες του ακροατηρίου, σε έναν βουλευτή που τον ρώτησε σχετικά με τη θέση της Γαλλίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.

«Όμως δεν μπορούμε να επικυρώσουμε ότι αυτό θα γίνεται σε βάρος του άμαχου πληθυσμού, πόσο μάλιστα αφού πρόκειται συχνά για πρόσφυγες και εκτοπισμένους και υπάρχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες» συμπλήρωσε ο Λε Ντριαν.

«Επομένως, εάν ενδεχομένως η Τουρκία πραγματοποιούσε επιχειρήσεις με στόχο την κατοχή εδαφών ή την κατάκτηση, θα ήταν απόλυτα καταδικαστέα», υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

«Αυτά τα δύο σημεία επισημάναμε στις τουρκικές αρχές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Εμανουέλ Μακρόν) είχε την ευκαιρία να το πει στον (Τούρκο ομόλογό του) Ερντογάν».
  protothema.gr
 30/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin