Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

Β. Κορέα: Ο Κιμ ανοίγει το δίκτυο επικοινωνίας με τη Σεούλ

ο Βορράς θα ανοίξει και πάλι το δίκτυο επικοινωνίας με τη Σεούλ
Μία ημέρα μετά την πρόταση της Σεούλ για τη διεξαγωγή διαλόγου σε υψηλό επίπεδο, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι  θα αποκαταστήσει τον διακορεατικό δίαυλο επικοινωνίας,
συνεχίζοντας την προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο  παρά τις εκατέρωθεν «απειλές» του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για το ποιος έχει το... μεγαλύτερο κουμπί εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο «KCTV της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι ο Βορράς θα ανοίξει και πάλι το δίκτυο επικοινωνίας με τη Σεούλ στις 15:30 (τοπική ώρα) σήμερα», επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν «χαιρέτισε» επίσης τη στήριξη που έδειξε η Σεούλ στην πρότασή του για ειρηνευτικές συνομιλίες, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, πως η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και πως ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.
 (naftemporiki.gr)
 3/1/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin