Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

ΝΑΤΟ προς ΠΓΔΜ: Οι φιλοδοξίες πρέπει να συνοδεύονται από ρεαλισμό

Οι φιλοδοξίες πρέπει να συνοδεύονται από ρεαλισμό
«Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.


«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Σκόπια.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, όπου ευχαρίστησε την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

  • «Πρώτα λύση στο όνομα, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Κατά τις χθεσινές συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Στόλτενμπεργκ, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να λάβει η γειτονική χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς να υπάρξει λύση στο ονοματολογικό.

Η δήλωση αυτή «έκοψε» τα φτερά των κυβερνητικών στελεχών της ΠΓΔΜ που ήλπιζαν ότι θα λάβουν πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς την προϋπόθεση λύσης του ζητήματος της ονομασίας.
 in.gr
 18/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin