Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

Κύπρος: Σε εκνευρισμό η Άγκυρα για το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης

προεδρικό κύπρος
Σε εκνευρισμό της Άγκυρας, αποδίδει η κυβέρνηση την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης της Ρώμης, μετά την τέταρτη Σύνοδο Κορυφής των επτά μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σχολιάζοντας την τουρκική ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τονίζει ότι οι αναφορές στο Κυπριακό που περιέχονται στη Διακήρυξη, αποτελούν επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επεσήμανε ότι το μόνο που αποδεικνύει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι εκνευρισμό για το γεγονός ότι οι αναφορές στη Διακήρυξη αντικατοπτρίζουν τη θέση του ίδιου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και του συνόλου της διεθνούς κοινότητας, για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι, όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν αυτό η Τουρκία και κάποιοι κύκλοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού.

Εμάς, είπε, εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, αλλά η επίλυση του Κυπριακού.
 riknews.com.cy
 13/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin