Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2018

Χωρίς Κούρδους και συριακή αντιπολίτευση ξεκινά αύριο η σύνοδος για τη Συρία

Χωρίς Κούρδους και συριακή αντιπολίτευση ξεκινά αύριο η σύνοδος για τη Συρία
Οι αντιπροσωπείες των εμπλεκόμενων μερών άρχισαν να καταφθάνουν στο Σότσι της Ρωσίας, παραμονή της συνόδου που έχει ως στόχο την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση της Συρίας, απουσία όμως των κυριότερων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και των Κούρδων.


Η σύνοδος αυτή συγκαλείται με πρωτοβουλία της Μόσχας, του κυριότερου συμμάχου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με τη συγκατάθεση της Τεχεράνης και τη Άγκυρας. Βασική επιδίωξη είναι να καθοριστεί το νέο Σύνταγμα της Συρίας. Το θέμα αυτό βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο των άκαρπων συνομιλιών που διεξήχθησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Βιέννη.

Στο αεροδρόμιο του Σότσι, με την ευκαιρία αυτή, είχαν αναρτηθεί τεράστιες αφίσες που εύχονταν "ειρήνη στον συριακό λαό".

Η Επιτροπή Συριακών Διαπραγματεύσεων (CNS) που εκπροσωπεί τις κυριότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, καθώς και οι Κούρδοι, που έχουν μπει στο στόχαστρο "μιας επιχείρησης" [sic] των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, γεγονός που εξανεμίζει τις ελπίδες για την επίτευξη απτής προόδου.
 media.gr
 29/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin