Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018

ΗΠΑ: Δεν είναι βέβαιο ότι οι πύραυλοι της Β. Κορέας μπορούν να μας πλήξουν

 τεχνολογία που επιτρέπει σε έναν πύραυλο να εισέλθει στην ατμόσφαιρα
Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη του προγράμματος κατασκευής διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), χωρίς ωστόσο να αποδείξει την ικανότητα αυτών των όπλων να πλήξουν την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ο υπαρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Πολ Σέλβα.

Ενώ η Πιονγιάνγκ έχει αποδείξει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται εντός του βεληνεκούς αυτών των ICBM, δεν έχει εντούτοις καταδείξει ότι το σύστημα στόχευσης τους, για παράδειγμα, μπορεί να αντέξει στις συνθήκες πτήσης ενός βαλλιστικού συστήματος, σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό.
«Έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν δείξει όλα τα στοιχεία ενός διηπειρωτικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Μία ερώτηση παραμένει αναπάντητη: διαθέτει η Βόρεια Κορέα την τεχνολογία που επιτρέπει σε έναν πύραυλο να εισέλθει στην ατμόσφαιρα από το διάστημα πριν από την απελευθέρωση της κεφαλής του;
«Είναι πιθανό ότι την έχει (σ.σ. ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν), οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει, χωρίς ωστόσο να δίνουν αποδείξεις», σχολίασε ο στρατηγός Σέλβα.
 naftemporiki.gr
 30/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin