Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2017

Τουρκικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην αξιωματικού της CIA

περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εις βάρος ενός πρώην αξιωματικού της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για δεσμούς με το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.


Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ζητεί τη σύλληψη του Γκρέιαμ Φούλερ, πρώην αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών (NIC) και αξιωματικού της CIA στην Τουρκία, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι βοήθησε να σχεδιαστεί η απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εισαγγελείς έχουν επίσης εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Χένρι Μπάρκεϊ, ενός εξέχοντα τούρκου ακαδημαϊκού με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκη στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Ούτε ο Φούλερ ούτε ο Μπάρκεϊ ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Αν επιβεβαιωθούν, τα εντάλματα σύλληψης θα αυξήσουν την ένταξη στις σχέσεις της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι ήδη τεταμένες για μια σειρά θεμάτων.

Η Hurriyet γράφει πως οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι ο Φούλερ έφυγε από την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος...
 newsbeast.gr
 1/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin